Kriterier for å søke om et lån uten sikkerhet

forbrukslan

Hvis du drømmer om å søke om et lån uten sikkerhet, populært bare kalt for et «forbrukslån» på folkemunne (også nå blant bankene), så er du nødt til å oppfylle en rekke kriterier. Akkurat hvor strenge disse kriteriene er avhenger veldig av hvilken bank du søker i. Hos den ene banken kan det være nok at du er av myndig alder og har fast jobb, mens neste bank igjen krever at du er minst 25 år gammel og tjener flere hundre tusener årlig.

Alderen er avgjørende

Men det er alderen som først og fremst er avgjørende når man skal søke om forbrukslån og lån uten sikkerhet. For dette er et kriterium man ikke kan gjøre noe med – er man ikke gammel nok, så er man ikke det. Minste aldersgrense uavhengig av bank, er at du er minst 18 år gammel. Svært få banker har en såpass lav aldersgrense, og de fleste har økt denne til å kreve at du er minst 20, 21, 23 eller 25 år gammel. Derfor kan det hende at du må ta til takke med et dårligere lånetilbud fra en annen bank dersom du ikke er gammel nok til å søke i den banken du egentlig vil ha lån i.

Inntekt og økonomisk situasjon

Også inntekten din er avgjørende for om du får låne, men den er først og fremst avgjørende for hvilke betingelser du får låne til. Jo bedre økonomi og inntekt du har, jo hyggeligere vil den effektive renten bli. Samtidig så er det et kriterium hos enkelte banker at du tjener minst 150 000 til 200 000 kroner/årlig uavhengig av om du skal låne 5000 eller 500 000 kroner. Også dette kan være en hindring for mange når de skal søke om forbrukslån. En løsning her kan være å søke sammen med noen, ettersom begge parters økonomi da vil vurderes som en samlet inntekt og følgelig også vil kunne gi bedre lånebetingelser.

Andre søkekriterier for usikrede lån

Utover inntekt og alder, så er det et par til kriterier man må oppfylle når man skal søke forbrukslån. Har man betalingsanmerkning eller aktive inkassosaker, så kan man egentlig glemme å få et lån uten sikkerhet. I de fleste banker så er det en forutsetning at man ikke har dette når man skal søke om usikrede lån. I tillegg vil de fleste norske banker kreve at du er norsk statsborger før de kan tilby deg et lån uten sikkerhet. Hvis så ikke er tilfellet, så er det også mulig å få forbrukslån dersom man har bodd på fast adresse i minst 3 år eller har betalt skatt til Norge.

Kilder:

Gjensidige.no – Forbrukslån

Wikipedia.no

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s